Бунище - така пловдивчани с жилища в нови комплекси в квартал

...
Бунище - така пловдивчани с жилища в нови комплекси в квартал
Коментари Харесай

Грозна картинка край нови жилищни комплекси в Южен

Бунище - по този начин пловдивчани с жилища в нови комплекси в квартал " Остромила " описаха средата, която ги заобикаля и би трябвало да изтърпяват ден след ден. Хората се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg, с цел да споделят за немалкия проблем. 

Става въпрос за тъй наречените " Южни къщи ". Строителството на които обаче е обвързвано с планини от боклуци, камара от отпадъци, измежду които повърхностно и безконтролно захвърлени фирмени документи, контракти, адреси, ЕГН-та, сигнализират засегнатите. Наш кореспондент се свърза с представител на компанията, която извършва плана

" Работим, генерираме боклуци, по-късно викаме резервоар и депонираме по съответния ред ", бе единственото, което разяснява за медията ни Маргарита Кирова. 

Директорът на Оперативна програма " Чистота "  Иван Стоянов уточни на собствен ред, че жителите би трябвало да се извърнат преди всичко към отдел " Екология " в регион " Южен ". По думите му това е администрацията, натоварена със задачата да управлява обстановката, да упражни контрол и надлежно - да даде разпоредби за дейности, а чиновниците на общинското предприятие се явяват финални реализатори. 

Plovdiv24.bg се обърна и към кмета на регион " Южен ". Борислав Инчев съобщи, че изпраща инспекция на място, ще бъдат направени и писма до притежателите на терена за това, че подлежат на наказания, в случай че не подхващат дейности по разчистване и съблюдаване на наредбите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР